Implantaat

Als een tand of kies verloren is gegaan kan deze vervangen worden door een implantaat. Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst en vastgroeit. Hierop kan een kroon, brug of volledige prothese worden vervaardigd. Een implantaat ziet er uit als een schroef gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd.

Procedure
Als u geïnteresseerd bent in een vervanging van tanden en kiezen met implantaten, zal eerst een intake afspraak gemaakt worden. Tijdens deze afspraak zal er een uitgebreid mondonderzoek plaatsvinden en röntgenfoto’s genomen worden. Aan de hand van dit onderzoek wordt een specifieke begroting en behandelplanning voor u gemaakt. Mogelijk is er voor het plaatsen van een implantaat eerst een aanvullende behandeling noodzakelijk, dit zal dan ook met u besproken worden.

Indien een implantaat voor u een gepaste oplossing is, zal tijdens een behandeling van 40 min het implantaat worden geplaatst. Twee weken na plaatsing zal een controle afspraak plaatsvinden. De geplaatste kunstwortel dient vervolgens vast te groeien, meestal na een periode van 3 maanden kan een definitieve opbouw geplaatst worden. Dit kan in de vorm van een kroon, brug of klikprothese. In de tussentijd kan meestal een tijdelijke voorziening worden vervaardigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam