Angst voor de tandarts?

Veel mensen kampen met angst voor de tandarts. Ongeveer 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn voor de tandarts. Zo’n 12% is zelfs zeer angstig. Door tandartsangst worden periodieke controles overgeslagen en wordt er vaak niets gedaan aan gebitsproblemen.
Vaak kunnen wij mensen helpen met tandartsangst, door goed te luisteren, goede uitleg tegeven en ruim de tijd voor behandelingen te nemen. Soms is drempel voor behandeling vanwege de angst te groot geworden. In deze gevallen is een behandeling onder narcose een uitkomst.

Hoe werkt een narcosebehandeling?
Vóór de narcose sluit de anesthesist u aan op de bewakingsapparatuur. De plakkers op uw borst bewaken uw hartslag en een sensor op uw vinger controleert het zuurstofgehalte in uw bloed. De bloeddruk wordt gemeten via een band om uw arm. Als de bewakingsapparatuur is aangesloten, krijgt u via een infuus de narcosemiddelen toegediend. Dat is een mix van een slaapmiddel (Propofol) en een pijnstiller (Remifentanil). De anesthesist stemt de hoeveelheid af op uw leeftijd, lengte en gewicht. U krijgt dus precies genoeg zodat u tijdens de behandeling niet wakker wordt.

Voor meer informatie neemt u contact op met 0314-200057